CercaDeTi Rehab erbjuder rehabilitering, rekreation, kort- och långtids boende i Calpe, en vacker stad på spanska Costa Blanca.

CALPE - Costa Blanca

ligger 70 km norr om flygplatsen i Elche, Alicante. Staden ligger skyddad av den stora klippan Peñón de Ifach, 332 möh, en imponerande syn var man än befinner sig. Calpe är känt för sin vackra natur, orörda stränder och omgivande bergsmassiv. På båda sidor av klippan finns långsträckta stränder med gyllene sand och lugnt vatten. Långa strandpromenader går längs stränderna som hyllas med Blå Flagg för dess skönhet och vattenkvalitet.  Du kommer ha möjlighet att besöka stränderna och promenera nerför boulevarden under din vistelse. Vid foten av klippan ligger hamnen som har flera fisk- och skaldjursrestauranger. Det underbara Medelhavsklimatet gör det idealiskt att njuta av naturen och utomhusaktiviteter året runt.

Den tidigare fiskebyn är i dag delad i en äldre del med små gränder, restauranger och butiker och en modernare del med affärer och många restauranger. Staden ger en utmärkt kombination av både historia och modernitet. Av de 29 600 invånarna i Calpe är mer än 60% utländska medborgare som har integrerats i det spanska livet.

Spanska trappan

Klimat

Klimatet är känt som ett hälsosamt mikroklimat på grund av dess relativt varma vintrar och svala
somrar. Medeltemperaturen är cirka 20 grader, perfekt för vår rehabilitering. Under sommarmånaderna går temperaturen upp över 30 grader.

Mat och siesta

Spanien har en stark passion för mat. Det tar hand om råvarorna med omsorg och ser mötet matbordet som en mycket viktig del av dagen. Vid ”mediodía” (mitt på dagen) har de spanska folket dagens huvudmåltid. Efter det njuter de ofta av en siesta fram till klockan 17.00 för att få vila innan de återgår till arbetet. På kvällen vid 19.30 öppnas restaurangerna igen för ett kvällsmål. Det är skillnad mot de svenska rutinerna men man kommer snart in i de spanska rutinerna som innebär aktivitet, vila och återhämtning.

Under din vistelse kan du njuta av frukost- och middagsbuffé med traditionella spanska rätter och internationella rätter från hela världen i hotellets restuarang, det finns något för alla smaker. Har du specialkost? Låt oss veta det i förväg så ser vi till att du får det just du behöver.

Kultur och natur

Naturen på Costa Blanca är vacker och det finns många stränder och naturvårdsområden kring Calpe stad. Under din vistelse kommer vi att visa på några av dessa. Detta kan innebära en vandring upp på Penon il Fach, en vandring mot fyren i Albir med en chans att få en glimt av delfiner eller ett besök på ett museum eller en ekologisk vingård i området.

Las Salinas de Calpe är en saltsjö som på 1800- och 1900-talet stod för Calpes saltproduktionen. Salt och fiske var nyckeln till stadens ekonomi. Salt var en nödvändighet för konservering av livsmedel framför allt fisk. Vid olika tidpunkter på året kan man se ett stort antal flyttfåglar, särskilt flamingos i sjön. Det finns en vandringsled som omger sjön.

Vi anpassar alla våra utflykter efter de grupper vi har på plats och våra utflykter är oftast anpassade för rullstol.

Du är alltid välkommen att kontakta oss.

Dina uppgifter hanteras enligt vår Integritetspolicy och samtycke enligt GDPR när du sänder information till oss.

    Kontaktformulär.

    Vänligen registrera dig för mer information!

      Kontaktformulär.