Jag tycker att jag har blivit riktigt bra bemött av all personal i CercaDeTi Rehabs team. De behandlar mig inte som en person med hjärnskada utan de ser hela mig. De bryr sig verkligen om mig och vill få allt att fungera och bli bra. Den stora skillnaden på rehabiliteringen hos CercaDeTi Rehab och den rehabilitering jag har fått i Sverige är att Rob (fysioterapeut) och Evelin (arbetsterapeut) jobbar tillsammans hela tiden och i Sverige sköter sjukgymnasten sitt och arbetsterapeuten sitt. Man får verkligen förtroende för dem och vågar prova saker som jag inte skulle ha vågat annars. Mina anhöriga reagerade speciellt på att när jag hade varit i Spanien så hade jag fått mycket bättre gångteknik och fått högre gånghastighet innan gick jag väldigt långsamt. När jag kom till dem första gången hade jag alltid höger armen böjd och använde den knappt men Rob gjorde mig medveten om det och jag fick bra övningar. Nu har jag nästan aldrig armen böjd och använder den. Ingen hade varit så tydlig med det tidigare. Jag är mycket nöjd med rehabiliteringen som har gett mig otroligt mycket. Jag åker igen 2021

Rehabilitering är så mycket mer än bara träning! Helheten med träning i grupp och enskilt, i bassäng, samtal, föreläsningar och sociala aktiviteter är det som gör CercaDeTi Rehab så unika. Samverkan i en underskön miljö gör att rehabiliteringen gör gott i kropp och knopp. Att se till individens behov och anpassa aktiviteter gör att jag som deltagare blir sedd och bekräftad. Ett perfekt anpassat boende med utsökta måltider är en extra bonus. Som ryggmärgsskadad sedan 40 år har jag varit på rehabilitering många gånger. Den helhet och den professionalism som gänget på CercaDeTi Rehab besitter gör den till det allra bästa stället. Jag ser fram emot nästa vistelse, som jag hoppas bli snart. (Jag skulle kunna använda "finord" såsom Multimodalt team och salutogent förhållningssätt, vilket det är men det blir kliniskt och fel. Ni har stort hjärta och stark glädje som ni förmedlar till oss deltagare.)

Jag är fortfarande inte helt ok med min diagnos men på CercaDeTi Rehab har jag fått mycket med mig på vägen som gjort att jag kan blicka framåt och kanske kan acceptera min situation så smånit om. Renée, min terapeut sa ”Att acceptera är inte att resignera” Det fick mig att tänka till och tänka på det på ett nytt sätt. Att CercaDeTi Rehab har en helhetssyn och inte bara ser det fysiska utan både det psykologiska och det sociala som jag behöver också har varit så mycket värt för mig. Sen har de stor erfarenhet och kunskap och kan förklara och visa på ett sätt som gjorde att jag förstod hur jag fungerar nu både fysiskt och psykologiskt. Träningen är rolig, varierad och var gjord specifikt för mig. Samtal och kurser varit ett fantastiskt komplement. Att man sedan får fokusera fullt ut på sig själv utan störande moment gör att man tar till sig alla delar i rehabiliteringen. Ett otroligt givande koncept som jag önskar att alla kunde få ta del av. Jag fick även hjälp att ansöka om ersättning från försäkringskassan vilket blev beviljat.

Jag har fått rehabilitering hos CercaDeTi Rehab i i Calpe 4 år i rad. Det är helt ovärderligt och mitt sätt  att stå på benen ett år i taget. Till en början var jag lite orolig att inte förstå språket men det har aldrig vett problem eftersom det finns svensk personal med i alla lägen. Att de ser hela mig ochoch att få träffa kunnig personal som har tid med just mig är så skönt eftersom det är svårt att hitta det i Sverige med den diagnos jag har. Rehabteamet, boendet, träningslokalerna, maten och underbara Calpe, ingenting kan bli bättre. Att få igång den låsta kroppen, bli mer rörlig och ha mindre smärtor gör att denna rehabilitering är värt allt för mig på alla sätt.

Jag hade aldrig orkat vidare och skilsmässan var så nära. Jag kände mig så usel som ens hade de tankarna. Det var ju han som hade drabbats inte jag. Sakta kom insikten och jag började förstå att även jag var drabbad även om det inte var fysiskt. Vår terapeut som har egen diagnos sa, de närstående har det egentligen värre. Jag vet ju varje dag jag vaknar hur jag har det men mina närstående vet inte det och de lever med ständig oro och en känsla av att behöva finnas där för mig 24/7. En god kommunikation är alltid viktig och nu är den viktigare än någonsin. Kursen ”Se dig själv” och ”Se varandra med nya ögon” som vi gick under rehaberioden blev min vändpunkt, fantastiskt.

Vänligen registrera dig för mer information!

    Kontaktformulär.