Upplevesleresa till Calpe på solsäkra Costa Blanca

Spanien har alla förutsättningar för att en vistelse med härligt klimat, god mat och bra vandringsleder med fantastiska vyer. Njut av guidade vandringar, utflykter, sol och värme, salta bad och det spanska köket. Vandringarna är lätta till medelsvåra och bjuder på spektakulära vyer, dramatisk bergsterräng och ett kristallklart, blått Medelhav. Vi besöker spanska bergsbyar och blir bjudna på delikata spanska måltider. Vi gör också ett besök hos en traditionell vinbodega. 

Upplevelseresor till Calpe på solsäkra Costa Blanca med start 3-10 juni.

Njut av guidade vandringar, utflykter, sol, värme, sköna bad och det spanska köket.
Vandringarna är lätta till medelsvåra och bjuder på spektakulära vyer med dramatisk bergsterräng och det kristallklara blå Medelhavet. Vi njuter av delikata spanska måltider i små pittoreska bergsbyar och gör ett besök på en traditionell vinbodega.
För mer info 08-287638

CercaDeTi Rehab AB är också proffs på Rehabilitering

Rehabprogram

Rehabprogram.

Rehabilitering i Spanien

CercaDeTi Rehab anordnar rehabilitering med helhetssyn och värme i gynnsamt klimat i Calpe på Costa Blanca, Spanien.

Anmälan och finansiering

Nedan finner du länkar till de olika möjligheterna till finansiering av en rehabperiod hos CercaDeTi Rehab. Vi är behjälpliga vid ansökan om ersättning för rehabilitering.

Poliklinisk vård

I Calpes centrala del mittemot Hotel Solymar finns Edificio Commercial Perlemar där hittar du Cercadeti Rehabs lokaler. I lokalerna finner du behandlingsrum för fysioterapi och samtal med våran coach. Här finns också ett gym för våra deltagare som är anpassat för alla behov. Gymmet är inte öppet för allmänheten utan är endast till för våra medlemmar.

Varför ska du nyttja våra tjänster

Vi har ett professionellt och mycket erfaret rehabteam som tillgodoser varje rehbdeltagares individuella behov och önskemål.  

Vi har har funnits på plats i Calpe 11 år 2023 och har ett stort kontaktnät med fantastiska samarbetspartner. Det gör att vi på bästa sätt förutom rehabiliteringen kan tillgodose bra anpassat boende, transport, hjälpmedel, utflykter med olika teman och mycket mer.

Om det finns behov av assistans, ledsagare, trygghetslarm etc. har vi samarbete med företaget Cercacita. Kontakta oss för mer information.

 

Citat från våra tidigare deltagare

"Jag tycker att jag har blivit riktigt bra bemött av all personal i CercaDeTi Rehabs team. De behandlar mig inte som en person med hjärnskada utan de ser hela mig. De bryr sig verkligen om mig och vill få allt att fungera och bli bra. Den stora skillnaden på rehabiliteringen hos CercaDeTi Rehab och den rehabilitering jag har fått i Sverige är att Rob (fysioterapeut) och Evelin (arbetsterapeut) jobbar tillsammans hela tiden och i Sverige sköter sjukgymnasten sitt och arbetsterapeuten sitt. Man får verkligen förtroende för dem och vågar prova saker som jag inte skulle ha vågat annars. Mina anhöriga reagerade speciellt på att när jag hade varit i Spanien så hade jag fått mycket bättre gångteknik och fått högre gånghastighet innan gick jag väldigt långsamt. När jag kom till dem första gången hade jag alltid höger armen böjd och använde den knappt men Rob gjorde mig medveten om det och jag fick bra övningar. Nu har jag nästan aldrig armen böjd och använder den. Ingen hade varit så tydlig med det tidigare. Jag är mycket nöjd med rehabiliteringen som har gett mig otroligt mycket. Jag åker igen 2021establishing credibility and increasing your company's reputation.”
ERICA HOLM (DELTAGARE MED TRAUMATISK HJÄRNSKADA)
"Rehabilitering är så mycket mer än bara träning! Helheten med träning i grupp och enskilt, i bassäng, samtal, föreläsningar och sociala aktiviteter är det som gör CercaDeTi Rehab så unika. Samverkan i en underskön miljö gör att rehabiliteringen gör gott i kropp och knopp. Att se till individens behov och anpassa aktiviteter gör att jag som deltagare blir sedd och bekräftad. Ett perfekt anpassat boende med utsökta måltider är en extra bonus. Som ryggmärgsskadad sedan 40 år har jag varit på rehabilitering många gånger. Den helhet och den professionalism som gänget på CercaDeTi Rehab besitter gör den till det allra bästa stället. Jag ser fram emot nästa vistelse, som jag hoppas bli snart. (Jag skulle kunna använda "finord" såsom Multimodalt team och salutogent förhållningssätt, vilket det är men det blir kliniskt och fel. Ni har stort hjärta och stark glädje som ni förmedlar till oss deltagare.)"
SARA-MARI ERIKSSON (DELTAGARE MED RYGGMÄRGSSKADA)
"Jag är fortfarande inte helt ok med min diagnos men på CercaDeTi Rehab har jag fått mycket med mig på vägen som gjort att jag kan blicka framåt och kanske kan acceptera min situation så smånit om. Renée, min terapeut sa ”Att acceptera är inte att resignera” Det fick mig att tänka till och tänka på det på ett nytt sätt. Att CercaDeTi Rehab har en helhetssyn och inte bara ser det fysiska utan både det psykologiska och det sociala som jag behöver också har varit så mycket värt för mig. Sen har de stor erfarenhet och kunskap och kan förklara och visa på ett sätt som gjorde att jag förstod hur jag fungerar nu både fysiskt och psykologiskt. Träningen är rolig, varierad och var gjord specifikt för mig. Samtal och kurser varit ett fantastiskt komplement. Att man sedan får fokusera fullt ut på sig själv utan störande moment gör att man tar till sig alla delar i rehabiliteringen. Ett otroligt givande koncept som jag önskar att alla kunde få ta del av. Jag fick även hjälp att ansöka om ersättning från försäkringskassan vilket blev beviljat."
MARIA (DELTAGARE MED MS)

Om oss

CercaDeTi grundades 2012 i syfte att anordna rekreation på spanska fastlandet. Calpe den plats där vi startade är noga utvald. Här byggdes ett kontaktnät upp för att på bästa sätt ta hand om de svenskar som behövde rekreation. År 2014/2015 utvecklades företaget och inriktningen ändrades till rehabilitering med helhetssyn för personer med diagnos och skada.  Målet var att skapa ett rehabprogram med helhetssyn  för att ge våra rehabdeltagar bästa möjlighet att leva fullt ut. I ledningen finns det egen erfarenhet av att leva med skada/diagnos och av att vara närstående.
Rehabteamet handplockades för att kunna bemöta varje rehabdeltagares behov och önskemål. Att arbeta nära patienten blev och är ett ledord. Kvalitet i stället för kvantitet har resulterat i små grupper och individuella rehabplaner för varje deltagare. Vikten av en rehabilitering med helhetssyn, fysisk, mentalt och socialt är i fokus.

Vi har fantastiska samarbetspartner som genom åren har gett oss det allra bästa av sina verksamheter. 

Rekreation

Kort- och långtidsboende.

Vistelse med sol, bad, utflykter och SPA. 

Från Juni 2023 kommer vi erbjuda upplevelseresor med vandringar i det underbara Spanska landskapet. Våra guider har lång erfarenhet av vandringsleder i omgivande begsmassiv.  

Vänligen registrera dig för mer information!

    Kontaktformulär.