Organisation

REHABSAMORDNARE, KURATOR KBT-TERAPEUT

Renée Torndal

Renee startade CercaDeTi med sin dåvarande kollega 2012. Hon är författare till kursmaterialet, Se dig själv med nya ögon och Se varandra med nya ögon. Renée är utbildad undersköterska, socionom/kurator och kognitiv beteendeterapeut. Hon har jobbat som terapeut med behandling inom kommunikation, relation, krishantering- och sorgbearbetning de senaste 23 åren. Hon möter varje människa där den är i livet. Renée är själv rullstolsburen efter en fallolycka som resulterade i en ryggmärgsskada.

VERKSAMHETSCHEF

Peter Torndal

Peter är tidigare yrkesofficer med överstelöjtnants grad. Han har genomfört chefsutbildning med teknisk- och ekonomisk inriktning, vid försvarshögskolan, KTH och Handels. I dag är han senior advisor och konsult. Peter har hand om ekonomi, transport och kommunikation i företaget. Då han även har vana som ledsagare åt personer med funktionsnedsättning finns han med som en hjälpande hand under vår rehabiloitering. 

LEG. SJUKSKÖTERSKA

Karin Revedal

Har varit med oss sedan 2015. Hon är sedan många år utbildad intensivvårdssjuksköterska och har jobbat på flera intensivvårds- avdelningar på olika sjukhus i både Stockholm och Oslo. På fritiden är hon aktiv och tränar gärna eller tar hand om sin häst. Karin är trygg och kunnig och tar hand om våra rehabpatienter på bästa sätt.

FYSIOTERAPEUT

Rob Krikke

Leg. fysioterapeut från Holland, boende i Altea. Vår fysioterapeut, Rob, har många års erfarenhet av rehabilitering för våra målgrupper. Han leder utformningen av programmet för våra målgrupper. Han har examen i fysioterapi och en masterexamen i ortopedi samt massage- och akupunktur utbildning. Rob har lång erfarenhet av att behandla personer med neurologiska diagnoser/skador samt personer med cancer. Robs vision är att kombinera fysioterapin med relevanta tekniker från osteopati-, kiropraktik-, sportmedicin samt evidensbaserad vetenskap och egna erfarenheter. Han vill hjälpa alla människor oavsett ålder och bakgrund Inte bara genom att minska smärta och stärka kroppen utan genom att utbilda människor i prevention och livsstil. Det viktigaste tycker han är, att de personer han möter ska tycka att träningen är rolig.

LÄKARE

Gawein Remmerswaal

Gawein är vår läkare. Han har specialist inom allmänmedicin, cancervård och rehabmedicin. För två år sedan flyttade han till Costa Blanca från Holland, där han nu arbetar som läkare i egen klinik. Han välkomnar dig  till vår rehabilitering och du träffar honom första gången dagen efter din ankomst. Han finns med under din rehabperiod och utvärderar rehabiliteringen tillsammans med dig inna du åker hem. 

Fysioterapeut

Robbin Dgeej

FYSIO-OCH LYMFTERAPEut

Inger van Dokkum

Inger kommer från Holland men har bott många år i Spanien. Hon är leg. fysioterapeut och manuell lymfterapeut. Hon har lång erfarenhet av patienter med Ödemsjukdomar. Inger kommer till oss 2-3 gånger/vecka för att ge våra patienter manuell lymfmassage. Hon har ett behagligt bemötande och är mycket duktig. Våra patienter är väldigt nöjda.

pilatesterapeuT

Evelin Wegmann

Evelin är vår arbetsterapeut, Certifierad Stott Pilates terapeut, med en gedigen grund inom funktionell anatomi, träningslära och flexibiliteten att träna människor utefter specifika mål och behov. Evelin är mycket engagerad i sina patienter och hittar lösningar på det mesta. Förutom den individuella träningen med tanke på ADL leder hon hand- och fotgrupperna samt morgongymnastiken.

 

 
RULLSTOLSINSTRUKTÖR

Helena Hagberg

Helena har 43 års erfarenhet av att leva med en funktionsnedsättning och tack vare det har hon fått massor av erfarenheter som hon aldrig annars skulle ha. Hon har sin bakgrund inom parasporten och tack vare idrotten lever hon ett gott liv idag. Hon vill med sina erfarenheter, bidra till att alla som deltar på CercaDeTi Rehabs rehabvistelser också ska ha de bästa förutsättningar till ett aktivt liv. “Vi ses på rullstolskurserna, ta med glasspengar i fall vi blir svettiga och måste ta en paus i träningen, så ska jag göra mitt allra bästa för att alla ni deltagare ska få verktyg som gör rullstolen till en god vän i vardagen”

REHABASSISTENT

Jenny Dahlin

Jenny är delägare och driver företaget CHomeCare (hemservice och omsorg) på Gran Canaria där hon bor sedan flera år tillbaka. Hon har arbetat med CercaDeTi Rehab sedan 2014. Hon är utbildad undersköterska och har lång erfarenhet av allt från hemsjukvård till akutsjukvård och assistans. Jenny är trygg och positiv och mycket omtyckt av våra deltagare.

REHABASSISTENT

Mikael Torndal

Micke har varit med oss som assistent sedan 2017. Han är utbildad personlig assistent är lugn och trygg och har glimten i ögat. Han är med vid träning hos fysioterapeuten och arbetsterapeuten, även vid bassängträningen. Här finns också en hjälpande hand vid bad i Medelhavet och på utflykter.

Geolog och Guide

Anja Rosenberg

Anja är vår vandringsglada geolog som gärna tar dig med på en utflykt i den fantastiska naturen i Calpes omgivningar. Hon tar dig med genom berg och dalar där du får uppleva underbar utsikt över natur och hav samt besök på genuina spanska tavernor. Hon berättar gärna om det du ser.

REHABASSISTENT

Deborah Revedal

Deborah har varit med oss som assistent sedan 2015. Hon hjälper till hos fysioterapeuten och arbetsterapeuten och finns med vid bad i Medelhavet, på utflykter mm. Deborah är en härlig tjej med glimten i ögat. Hon ser alltid det lilla extra som behövs och är inte sen att hjälpa till.

LEG. Sjuksköterska

Beryl Paulsdotter

Beryl är sjuksköterska sedan 1978. “Att jobba som sjuksköterska har för mig inneburit att jag har vuxit som medmänniska och att jag har kunna bidra med något och få så mycket tillbaka vid varje möte”.

Beryls fritidsintressen är att vara ute i naturen. Det delar hon gärna med sig av. “Jag känner en otrolig tacksamhet över livet och att kunna ta del av allt det vackra som finns runt om oss”.

Beryl är lyhörd för varje persons behov och ser till alla mår bra  och får det lilla extra.

.

Delägare

Kent Revedal

Kent är inte aktiv i vårt rehabteam på plats i Calpe längre men våra rehabdeltagare kommer få ta del av hans föreläsningar digitalt framöver. Kent har en ryggmärgsskada efter en trafikolycka 2010 och är sedan dess rullstolsburen. Tillsamman med Renée har han varit den som utvecklat rehabiliteringen fram till 2018. Han är teolog, terapeut, föreläsare och författare och har skrivit en bok om sina erfarenheter, Smällen – att tvingas återupptäcka livet och boken, Leva med långvarig smärta – strategier för bättre livskvalitet.

Vänligen registrera dig för mer information!

    Kontaktformulär.